Mindset Therapie

Met de invloed van geur op de hersenen in zeer korte tijd mentale blokkades oplossen, heftige en vervelende ervaringen verwerken en gedrag veranderen. Veel mensen kunnen het zich maar moeilijk voorstellen dat ‘een geurtje’ zoveel impact heeft. En toch zorgt mijn methode mindset therapie ervoor dat ik de vrouwelijke ondernemers met wie ik werk in 1,5 uur tijd voor mijn ogen zie veranderen. Klik hier om zelf de voor- en nafoto’s te bekijken. En dat is alleen nog maar wat je aan de buitenkant ziet.

Aroma Freedom Technique

De basis voor mijn methode is Aroma Freedom Technique, afgekort AFT. Deze methode is in 2016 ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Dr. Benjamin Perkus. Hij heeft aspecten van EMDR, een wetenschappelijk bewezen methode voor traumaverwerking, en NLP, een techniek voor effectieve communicatie en gedrag, samengevoegd met aromatherapie.

Deze methode bestaat uit verschillende technieken gericht op het verleden, het heden en de toekomst. De Aroma Reset is een hele korte variant die je in 1 minuut kunt toepassen om stress en emoties los te laten. Hier kun je een gratis Aroma Reset mini-training aanvragen om het zelf te ervaren. Indien je zelf geen olie hebt, kun je een geurproefje bijbestellen.

Wil je echt een blokkade loslaten en ervaren hoe de volledige techniek werkt met het ophalen van herinneringen uit het verleden die je in het heden tegenhouden? Dan raad ik je aan om deel te nemen aan de Vol Vertrouwen op weg naar Meer Klanten-workshop (je krijgt de benodigde olie per post thuis gestuurd). Hier lees je er meer over.

Mindset therapie

Door meerdere jaren te analyseren wat er voor mijn ogen gebeurde bij mijn cliënten en het opdoen van ervaringen met andere methodes, heb ik uiteindelijk mijn eigen methode mindset therapie ontwikkeld. Aan Aroma Freedom Technique heb ik aspecten van hypnotherapie en regressietherapie toegevoegd.

Samen met mijn cliënten kijk ik wat hen tegenhoudt om hun bedrijfsdoelen te realiseren of waar zij tegenaan lopen in hun privé leven wat impact heeft op hun bedrijf.

We analyseren welke thema’s er spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan controle loslaten, veiligheid, vertrouwen, eigenwaarde, money mindset, grenzen aangeven, etc. 

Aan de hand van de emotie die dat thema oproept en de plek in je lichaam waar dit onrust veroorzaakt, gaan we terug naar het allereerste moment waarop je deze emotie hebt gevoeld. Hierbij neem ik je, als je daarvoor open staat, mee terug naar vorige levens. Door met de invloed van geur op de hersenen daar de emotionele lading af te halen, wordt niet alleen die situatie neutraal (alsof je er als een buitenstaander naar kijkt), maar doorbreek je hele patronen in een keer.

Hierdoor veranderen je overtuigingen en de manier waarop je naar dingen kijkt. Je gaat je daadwerkelijk anders gedragen. Er ontstaat rust in je hoofd en je lichaam. Daardoor krijg je heldere ingevingen en kom je met gemak in actie.

Tijdens het proces buigen je negatieve gedachtes om naar positieve en oplossingsgerichte gedachtes. Dit is waarom ik mijn methode mindset therapie noem.

Omdat een ding nooit los op zichzelf staat, werk ik met mijn individuele cliënten alleen in trajecten. Tijdens het 3-maanden impact traject los je in slechts 6 sessies je belangrijkste blokkades op en besteden we waar nodig aandacht aan traumaverwerking, zodat jij met rust en ruimte in je hoofd en lichaam kunt gaan doen wat je moet doen om meer klanten te krijgen. Klik hier voor meer informatie of maak direct een afspraak voor een gratis Doen Wat Je Moet Doen-gesprek.

Hoe werkt het?

Ons lichaam heeft een geweldig beschermsysteem. Het wil ervoor zorgen dat jij veilig blijft. En het wil voorkomen dat jij emotionele pijn die je in het verleden ervaren hebt nogmaals ervaart.

Op basis van de negatieve emoties die gekoppeld zijn aan vervelende ervaringen, geeft ons lichaam primaire reacties zoals vluchten, vechten en bevriezen. Dit wordt geregeld op het plekje in de hersenen dat de Amygdala heet. In de praktijk komt dit tot uiting in bijvoorbeeld uitstelgedrag, niet weten wat je moet schrijven of niet live durven gaan.

Vlak daarbij zit ook ons reukvermogen. Je reukvermogen is het enige zintuig dat ongefilterd invloed heeft op de hersenen. Dat is waarom geur zo’n sterke werking heeft. Doordat geur de Amygdala kalmeert, wordt de negatieve emotie losgekoppeld van de vervelende ervaring en ben je weer in staat om helder na te denken in het voorste deel van je hersenen, je prefrontale cortex. Tevens kun je doordat de oude snelwegen met negatieve gewoontes in je hersenen opengebroken worden nieuwe gewoontes creëren.

Essentiële oliën

Om te kunnen werken met de invloed van geur op de hersenen, maak ik gebruik van de essentiële oliën van Young Living. Aroma Freedom Technique is speciaal ontwikkeld met deze specifieke oliën. Bij al mijn diensten zijn de benodigde oliën inbegrepen. Je hoeft zelf dus niets aan te schaffen.

De oliën zijn 100% puur en super geconcentreerd. Het wordt verkregen uit de levenssappen van alles wat groeit en bloeit en bevat het beschermingsmechanisme uit de natuur.

Elke olie heeft een emotionele werking, maar Young Living heeft voor emotionele toepassingen ook speciale blends (samenstellingen van single oliën) samengesteld. Met namen als Release, Inner Child, Trauma Life, Forgiveness en Acceptance kun je je vast een voorstelling maken van de werking.

Wil je meer leren over essentiële oliën? Of wil je er wel zelf mee aan de slag? Klik dan hier voor meer informatie.