Over mij

Mijn missie: Leven en ondernemen in vrijheid en flow

Ik weet als geen ander hoe je jezelf, door wat je mee hebt gemaakt in het verleden, tegen kan houden. En als je daarnaast ook nog eens een privéleven hebt dat de nodige aandacht vraagt, heb je het perfecte excuus om maar niet succesvol te hoeven zijn.

Inmiddels weet ik dat het anders kan. En dat gun ik jou ook! Want ik geloof erin dat het voor iedereen is weggelegd om te leven en ondernemen in vrijheid en in flow, ongeacht wat je hebt meegemaakt of hoe je leven er nu uit ziet. Je hebt alleen soms even wat hulp nodig.

Daarom is het mijn missie om jou te helpen je shit los te laten en rust te ervaren. Op die manier kan jij op jouw beurt ook weer beter anderen helpen. Zo creëren we samen een sneeuwbaleffect en maken we samen de wereld een stukje mooier.

 Hieronder lees je mijn verhaal.

Wie ben ik?

Altijd leuk om te weten wie er achter de naam van een bedrijf steekt en waar die persoon vandaan komt. Nou, mijn naam is Monique van Roekel. Ik ben van bouwjaar ’73 en ik woon met mijn jongste dochter in Middenmeer (Noord-Holland). Mijn oudste dochter studeert en woont in Leeuwarden.

Vroeger was ik een verlegen meisje met een grote bril. Ik had altijd maar één vriendinnetje en hoorde niet bij de groep. Pesten was het niet echt, of in ieder geval over het algemeen niet, maar ik voelde me wel vaak eenzaam. Ik had het gevoel dat als ik erbij wilde horen, ik mij anders zou moeten voordoen dan ik was en dat wilde ik niet. Overigens was ik mij daar toen niet van bewust.

Ik zat voornamelijk met mijn neus in de boeken. In de bibliotheek begon ik op een gegeven moment gewoon op alfabetische volgorde, omdat ik anders niet meer wist wat ik moest kiezen om te lezen. Ik leefde vooral in mijn eigen wereld.

Omdat ik mij wel realiseerde dat dit niet ideaal was, heb ik elke keer bij een verandering in mijn leven een stap buiten mijn comfortzone gezet.

Monique van Roekel Over mij

Op het VWO had ik in plaats van één vriendinnetje een paar vriendinnetjes en zelfs een aantal vriendjes. Op de Hoge Hotelschool ging mijn ontwikkeling echt snel. Ik hoorde niet tot de Popie Jopie groep, maar het leven op een campus, het deelnemen aan een studentenvereniging, stages in Frankrijk en Engeland en de school met Probleem Gestuurd Onderwijs (PGO), waarbij ik leerde om de voorzittersrol op mij te nemen en mijn mening te geven, hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan Monique 2.0. Dit werd alleen nog maar extra bekrachtigd toen ik later de opleiding Managementwetenschappen met als afstudeerrichting Strategie & Organisatie aan de Open Universiteit volgde.

Monique van Roekel Top Minded Over mij

Drijfveer

Deze basis van dat kleine onzekere meisje dat uit haar comfortzone stapte, is de belangrijkste drijfveer achter hetgeen ik nu doe. Ik weet namelijk hoe het is om eenzaam te zijn, om er niet bij te horen, om niet volledig gelukkig te zijn, en…. hoe lastig het is om dit te veranderen. Mijn hele volwassen leven ben ik daarom al bezig met het helpen van andere mensen naar een mooier, gelukkiger en beter leven. Dat begon in het hotelwezen, vervolgens als facilitair manager en daarna in de Personeel & Organisatie-wereld.

Daarnaast heb ik ervaren dat het leven best pittig kan zijn. Om privacy redenen wil ik hier niet te diep op in gaan. Maar ik ben natuurlijk niet voor niets gescheiden. Alhoewel ik nu een goede relatie heb met mijn ex hebben we best heftige dingen meegemaakt. Ook mijn kinderen hebben mij de nodige zorgen opgeleverd. Ze zijn inmiddels beiden gediagnosticeerd met autisme en dat was het eenvoudige deel. Mijn vader is nu dementerend, maar als ik je vertel dat we hem al voor die tijd onder bewind hebben moeten stellen, kun je je voorstellen dat daar ook een proces vooraf is gegaan. En zelf heb ik een harde wake-up call gehad en realiseerde ik mij dat het leven ook heel kort zou kunnen zijn, toen ik baarmoederhalskanker kreeg. Maar gelukkig ben ik weer volledig gezond.

In mijn laatste baan als personeelsadviseur kwam ik in aanraking met de essentiële oliën van Young Living. Dat gaf mij een tool om andere mensen nog beter te kunnen ondersteunen. Dit was in 2016. Ik had toen nog geen idee hoe dit mijn wereld op zijn kop zou zetten. Ik was net een jaar gescheiden en nog volop bezig om mijzelf weer opnieuw te ontdekken. En dat die kleine pareltjes uit de natuur daar zo’n belangrijke bijdrage aan zouden leveren, dat had ik echt niet kunnen bedenken.

Wereld op zijn kop

Ik stopte met mijn werk als personeelsadviseur om mij volledig op de olie en mijn gezin te richten. Op termijn zou ik wel eens gaan kijken hoe ik mijn passie voor coaching met die olie zou kunnen verbinden. Ik kwam echter, zoals dat werkt met de Wet van de Aantrekkingskracht, binnen een half jaar in aanraking met Aroma Freedom Technique, een geheel nieuwe methode om emotionele blokkades op te lossen met hulp van de invloed van geur op de hersenen. En ik wist meteen: dit is de sleutel!

Ik deed de opleiding tot AFT-practitioner en opende in 2018 mijn praktijk. Doordat ik zelf ook heel veel sessies onderging, ging mijn persoonlijke ontwikkeling als een speer en groeide mijn praktijk binnen anderhalf jaar uit tot een succes. Alles leek op zijn plek te vallen, alle opleidingen die ik gedaan had, alle verschillende banen die ik gehad had en al mijn eigen levenservaring en de ontwikkeling van mijn intuïtieve kant met hulp van de olie, het sloot naadloos op elkaar aan.

Inmiddels had ik wel gemerkt, dat wat ik deed veel verder ging dan coaching en dat het supersnel werkte.

Monique van Roekel Over mij Topminded

Door via het teruggaan naar vorige levens met het onderbewuste aan de slag te gaan en emotionele lading van vervelende en heftige ervaringen af te halen, kon ik mensen een hele transformatie laten ondergaan met blijvend resultaat. Waar ik zelf er een groot deel van mijn leven over had gedaan om van een klein onzeker meisje uit te groeien naar een succesvolle vrouw, zie ik in mijn praktijk mensen letterlijk voor mijn ogen veranderen en binnen een paar maanden echt enorme stappen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. Puur doordat ze anders naar ervaringen gaan kijken en de inzichten daaruit meenemen. Dat is waarom ik mijn werk mindset therapie ben gaan noemen. Je negatieve gedachtes, al die ja maren en dat commentaar in je hoofd, verdwijnen echt en er komen positieve en helpende gedachtes voor in de plaats. En dat heeft een enorme impact op je leven en het succes in je bedrijf.

En omdat ik vind dat meer therapeuten, coaches en trainers met deze methode zouden moeten kennismaken, is mijn doel om op termijn een opleiding tot mindset therapeut te ontwikkelen. Op die manier kunnen we samen nog meer mensen ondersteunen om weer volledig terug in hun kracht te komen en te genieten van het leven.

M.vanRoekel-contact

Kies jij ook voor groei?

Van een klein onzeker meisje ben ik dus uitgegroeid tot een succesvolle zakenvrouw. Ik weet inmiddels wat er mogelijk is en dit gun ik jou ook! Ben jij ook bereid om uit je comfortzone te stappen en te kiezen voor groei? En wil jij af van die constante druk die je ervaart?

Laten we dan snel afspreken en ik help je verder!

Wat anderen zeggen…

Ik merk dat mensen het soms moeilijk kunnen bevatten dat de invloed van geur op de hersenen zoveel impact heeft. Daarom laat ik graag mijn cliënten zelf vertellen wat ze ervaren hebben en welke resultaten ze hebben bereikt.