Over mij

Mijn naam is Monique van Roekel en ik was de koningin van de excuses!

Ik dacht dat mijn bedrijf niet echt van de grond kwam, doordat ik ‘te weinig tijd’ had. Mijn kinderen waren regelmatig ziek en vroegen de nodige aandacht. En dan had ik ook nog mijn baan als personeelsadviseur.

Dus toen ik mijn vaste baan had opgezegd, dacht ik: “Nu ga ik er echt voor, want nu heb ik tijd!”.

Niets was minder waar…

Want toen was het mijn vader die roet in het eten gooide. Hij had schulden. Uren was ik bezig om zijn financiën weer op orde te krijgen met als uiteindelijk resultaat dat we hem zelfs onder bewind hebben moeten stellen.

Mijn business stond weer op een laag pitje, maar ja dat was natuurlijk ‘logisch want mijn vader had toch echt mijn hulp nodig’. Zo praatte ik het voor mezelf en richting anderen goed.

En dan heb ik het nog maar niet over al die keren dat ik in plaats van live te gaan ervoor koos om mijn was op te vouwen of nog even de vaatwasser uit te ruimen. Of als ik eigenlijk content wilde schrijven, ik mijn mail toch belangrijker vond.

Tijdens mijn opleiding tot Aroma Freedom Technique Practitioner in 2018 ontdekte ik dat ik al deze, weliswaar legitieme, situaties als ‘excuus’ gebruikte om maar niet te doen wat ik zou moeten doen om meer klanten te krijgen.

Mijn patroon was, dat ik er steeds voor zorgde dat ik ‘te druk’ was om maar niet te hoeven voelen. De angst voor afwijzing. De angst om door mijn potentiële klanten niet uitgekozen te worden. Ik ging het onbewust uit de weg. 

Vroeger was ik namelijk een heel verlegen meisje. Ik kon goed leren, maar hoorde niet echt bij de groep. Met gym werd ik altijd als een van de laatste gekozen. Ik voelde me vaak eenzaam en niet echt gezien en gehoord.

Hier is mijn vuurtje ontstaan om de wereld een stukje mooier te willen maken en iedereen het gevoel te geven dat hij of zij goed genoeg is.

Maar dit was het dus wat mij dwars zat als ondernemer. Die angst voor afwijzing die ik als kind had ervaren, zorgde dat ik niet in actie kwam en allerlei excuses verzon waarom dat zo was.

Ik kwam er ook achter dat er daarnaast heel veel, ogenschijnlijk onbenullige, situaties ervoor hadden gezorgd dat ik een enorme berg belemmerende overtuigingen had ontwikkeld. Waardoor ik blokkeerde en, ondanks dat ik inmiddels best wat van het ondernemerschap snapte, toch niet deed wat ik wel zou moeten doen om meer klanten te krijgen.

Monique van Roekel Over mij
Monique van Roekel Top Minded Over mij

In 2020 kwam er een keerpunt. Ik ging mij richten op vrouwelijk ondernemers. Het was alsof alle puzzelstukjes op zijn plek vielen.

Ik bleek voor alle vragen van mijn klanten een praktische oplossing te weten. Alles wat ik in mijn managementopleidingen, mijn leidinggevende functies en de eerste moeizame jaren als ondernemer geleerd had, kon ik toepassen in mijn business, maar dus ook overdragen aan mijn klanten.

Ik deed een opleiding om te leren verkopen in Facebookgroepen en mijn bedrijf ging als een speer met mijn eerste 20K lancering tot gevolg. Ik deed ook later verschillende bold moves, zoals het aanbieden van een gratis sessie aan Tineke Zwart, een van de bekendste online businesscoaches van Nederland. Dat leverde mij een samenwerking op, waardoor ik nu een van de mindset experts bij haar Business Boost Academy ben.

Toen realiseerde ik mij hoe belangrijk het was geweest dat ik met al mijn geoefen met mijn eigen methodiek, mijn mindset op orde had gebracht en ervoor gezorgd had dat ik dat wat mij blokkeerde en tegenhield, had opgelost. Ik ging daardoor enthousiast live in de groep, gaf met plezier masterclasses en benaderde mensen met gemak.

Het merendeel van de mensen in die opleiding, slaagden er echter niet in om dat wat ze geleerd hadden succesvol toe te passen, ondanks dat ze dezelfde kennis hadden opgedaan als ik. Ze lieten zich namelijk tegenhouden door die innerlijke criticus met stemmetjes als ‘ben ik wel goed genoeg?’ en ‘wie zit er nu op mij te wachten?’.

Mijn missie was geboren. Dit moest anders! Al die ondernemers die vastliepen, kon ik helpen om ook datgene wat hen blokkeerde en tegenhield op te lossen!

Want met een top mind word je tenslotte top of mind bij je klanten ;-).

Doordat ik mij realiseerde dat ik niet iedereen zou kunnen helpen, ben ik mij steeds meer gaan focussen op coaches en therapeuten die vastlopen in hun bedrijf. Doordat ze, ondanks dat ze ongeveer wel weten wat ze moeten doen, het toch niet doen en daardoor niet genoeg klanten hebben.

Want door hen te helpen hun blokkades en belemmerende overtuigingen op te lossen, kunnen zij op hun beurt anderen weer beter helpen. Zo kunnen we samen een sneeuwbaleffect creëren, zodat steeds meer ondernemers gaan doorpakken, doen wat ze zouden moeten doen om meer klanten te krijgen en zo kunnen leven van hun bedrijf.

Maar vooral ook om op die manier samen de wereld een beetje mooier te maken!

Monique van Roekel Over mij Topminded

Mijn visie is dus:

Je kunt nog zoveel opleidingen volgen om meer kennis op te doen, maar als je mindset niet op orde is, heeft het geen zin. Want dan durf je wat je leert niet toe te passen en zul je ondanks dat je ongeveer wel weet wat je moet doen, het toch niet doen.

Dus als je echt wilt doorpakken om meer klanten te krijgen, is de enige oplossing die diepere lagen opzoeken en datgene wat diep in dat onderbewuste je blokkeert en tegenhoudt om te doen wat je moet doen, bij de wortel aanpakken en oplossen.

Wat je over mij moet weten:

Waar ik het heel belangrijk vind om mensen het gevoel te geven goed genoeg te zijn, is in mijn werk echter goed niet snel goed genoeg. Ik ga tot het uiterste om resultaat te behalen en hoor alles, vooral ook wat er niet wordt gezegd. Pitbull trekjes zijn mij niet vreemd, want ik geef nooit op! Ik ben een kei in vragen stellen, wat niet zo gek is, aangezien dit verankerd is in mijn Human Design. En ik prik er dan ook zo doorheen als iemand niet het achterste van haar tong laat zien of ergens overheen kletst. Sommigen noemen me daardoor ‘pittig’.

Voor types die liever hun kop in het zand steken, in hun comfortzone willen blijven en niet van direct, eerlijk en duidelijk houden, ben ik dus niet de ideale coach. Want ik geef alles wat ik zie en hoor terug en neem geen blad voor de mond. Ik drijf mijn klanten tot het uiterste, maar zij noemen het echter een ‘liefdevolle schop onder hun kont’.

Wat anderen over mij zeggen…

Als je mij leert kennen dan weet je:

 

  • dat ik dol ben op de natuur en wandelen en dat ik wanneer ik de kans krijg, dan ook meerdere keren per jaar naar mijn huisje in de Ardennen ga.

 

  • dat je me kan wakker maken voor chocola, en dan het liefst caramel zeezout. Ok, liever niet wakker maken, maar op elk ander moment van de dag word ik hier heel blij van.

 

  • dat ik er 7x over heb gedaan om mijn autorijbewijs te halen en dat ik dat nog regelmatig van mijn familie te horen krijg.

 

  • dat ik de eerste keer dat ik mij aanmeldde voor de Hoge Hotelschool (Maastricht) werd afgewezen omdat ik te jong was en daardoor een jaar Schoevers heb gedaan en nog steeds met 10 vingers kan typen.

 

  • dat ik weer terug verhuisd ben naar mijn geboorteplaats Ede om voor mijn ouders te zorgen.

 

  • dat ik 4 jaar in België aan de kust in De Haan heb gewoond, doordat mijn ex bij de marine zat en een plaatsing in Oostende kreeg, waarbij wij met het hele gezin zijn meeverhuisd.

 

  • dat ik twee dochters met de diagnose autisme heb en dat ik zelf ook wel wat trekjes herken.

 

  • dat ik zelf baarmoederhalskanker heb gehad en daardoor me heb gerealiseerd dat het leven ook heel kort zou kunnen zijn en dat het dus heel belangrijk is om te genieten van het leven en je ondernemersreis.

 

  • dat ik dol ben op persoonlijke ontwikkeling, dat Human Design mijn laatste passie is en dat het mij steeds beter lukt om in alignment te komen met mijn design als sacrale generator met een 5/2 profiel.

Ook doen wat je zou moeten doen om meer klanten te krijgen?

M.vanRoekel-contact

Ik vind het altijd leuk om te connecten met andere ondernemers en hun verhaal te horen. Dus ben je na het lezen van mijn verhaal nog niet gillend weggerend? Laten we dan even kennismaken, zodat jij mij kan vertellen waar jij precies tegenaan loopt en op welke vlakken jij je nog laat tegenhouden. Dan vertel ik je welke blokkades ik hoor en kan ik je uitleggen wat ik voor je kan betekenen.

Plan een gratis Doen Wat Je Moet Doen-gesprek in via bovenstaande knop en dan zie ik je binnenkort. Als je het leuk vindt, kun je daarna ook een gratis geurproefje aanvragen, zodat ik je kort kan laten ervaren hoe het loslaten met geur werkt. De link vind je in de bevestigingsmail van de afspraak.